blog nursyuhadasaedin





comei tak ??
Wednesday, 18 April 2012 | 18.4.12 | 2 comments
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum

Apa khabar iman semua? mudah-mudahan di upgrade sentiasa ya.. jangan biarkan iman kita di takuk yang sama ok? :) Hari ni nak talk santai-santai ja .. Syu pernah buat entry tentang syu nak berniaga tudung kan?
Alhamdulillah syu berjaya juga jual sesuatu hasil dari buatan tangan syu sendiri .. Tapi bukan tudung seperti yang dirancang .. walaupon bukan tudung , benda ni sinonim jugak la dengan tudung.. 
ok dont waste your time.
take a look at this picture
.
.
Ha , yang ni namanya flower button
harganya cuma RM 1.50 for 1 piece
murahkan?? hehe
ok, tak semua warna ada untuk button ni..
yang available colour cuma yang dalam gambar tu ja..
selain pada tu tak ada ya.. 

yang ni polka button namanya..
yang ini murah ja.
RM 1.00 for 1..
warna kelopak yang available:
blackbrowncreamgreenmaroonpurpleredpinkbluewhite

ha apa pendapat awak yang tengah baca ni ?? hehe comell tak ? apa tak comell langsung ?? huhu tak mengapa .. terima dengan redha :) hehe 

Alhamdulillah jualan button-button ni dapat feedback yang baik .. insyaAllah jika ianya berterusan , mungkin designnya akan di tambah lagi.. 

eh lupa pula syu nak cerita kenapa syu beralih dari ingin menjual tudung kepada kerongsang.. ok sebabnya mudah ja.. syu masih lagi belajar.. ( budak PRA U, masih sekolah lagi) jadi tak banyak masa yang syu ada untuk menjahit tudung( tudung bundar yang macam tudung sekolah tu) .. sebab buat tudung ni ambil masa banyak .. tapi buat kerongsang ni tak banyak masa yang perlu diambil.. kejap ja..
em sebenarnya syu tak berniat pun nak jual button-button ni.. asalnya, button-button tu syu buat sebab dah memang hobi syu suka hasilkan kraftangan dan mencuba sesuatu.. ini semua cetusan idea bernas adik perempuan syu la ni.. Alhamdulillah..

Ok ada yang berminat tak ?? hmm syu sebenarnya tak berniat nak jual online . tapi kalau ada permintaan insyaAllah .. apa salahnya kan ^_-

InsyaAllah lepas STPM syu mula menjual tudung pula.. sebab waktu tu dah ada masa terluang.. insyaAllah dengan izinNYA ^_^


Pengemis Redha dan Cinta ya Rabb,
~ ana Nur Syuhada ~

Labels: ,


old post / new post