blog nursyuhadasaedin





nyum nyum cedapnya ^^
Saturday, 7 April 2012 | 7.4.12 | 0 comments
Assalamualaikum
(jawab tau, wajib!)

Marhaban :)

ehem ehem .. ok lets talk talk here (teruknya BI syu) hehe.. ha! nampak tak tajuk kat atas tu?? tak nampak? mesti ada yang tak kena dengan mata awak tu.. baik awak pergi check mata awak.. bukan apa takut jadi macam syu ja.. huhu sekarang dah jadi 'gadis kaca mata' .. but Alhamdulillah Allah masih beri peluang kepada syu untuk menikmati alam ciptaanNYA ini.. alhamdulillah Allah tidak menarik semua nikmat penglihatan syu .. jadi bersyukur lah teman-teman dengan apa yang dikurniakan Allah.. ini tak, asyik nak merungut ja kita ni kan.. ish ish ish.. 

ok enough.. dh cukup dah kan tazkirah untuk entry kali ni ? hehe.. so now back to the main topic.. sebenarnya hari ini entah kenapa pagi tadi ~~~~~
" Mak , akak nak masak hari ni.."
hmm syu sangat la payah nak masak sendiri.. tapi kalau dah minat nak memasak tu dah membuak-buak, tolong, TOLONG(nampak tak) jangan dihalang anak dara mak siah dan pak cik din ni memasak.. sebab kalau dah di halang, niatnya dah terbantut .. alamatnya payah pula la nak datang semula minat tu.. hehe.. 
ok syu masak apa ya ? nak tahu tak ???? (show me your excited feel) hehe
UDANG MENTEGA!!
resepinya syu ambil dari majalah (apa entah tak ingat) waktu sejarah pula tu.. ish teruk kan syu ni.. kalau dah minat tu macam ni la jadinya.. tak kira masa.. hee
ok masak punya masak punya masak punya masak , akhirnya siap jugak.. 
nak tengok makanan nya? ok tengok dalam imaginasi awak semua ya..
huhu maaf la, sebenonya syu tak sempat nak ambil gambonya, dah habis.. tak kan nak ambil gambo pinggan ja.. huhu

first comment from my beloved brother,
"akak nak agi, cedap cedap"

from my beloved mother,
"boleh tahan.. ok la tu first time masak ni kan..lain kali buat bayak sikit, yang ni mana cukup"
(sedap la tu akak masak, sebab tu suruh buat banyak-banyak kan?? hehe -perasaan sebentar-)

from my beloved father,
"akak masak apa ni kak?"
em itu ja komen ayah syu.. hehe tapi dalam cakap-cakap tu pun , habis 3-4 ekor udang ayah makan..
berselera nampaknya.. hehe ni yang semangat syu nak masak lagi ni.. hehe..
sedap mana pun masakan seorang anak itu, pasti tak dapat menandingi air tangan ibunya juga.. 
apa-apa pun bagi syu masakan mak is THE BEST ! nobody can take your place mom ^_^
ana uhibbuki fillah ummi ..

this is my beloved brother
(tembam kan dia? hehe)





Pengemis Redha dan Cinta Ya Rabb,
`ana Nur Syuhada`

old post / new post