blog nursyuhadasaedin





Alhamdulillah.. sayang awak semua !! ^_-
Thursday, 7 June 2012 | 7.6.12 | 0 comments
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum


Salam mahabbah syu berikan kepada semua pembaca yang setia bersama blog syu yang tak seberapa ni.. dan Salam ukhwah kepada rakan seperjuangan yang baru menjengah blog syu ni.. ^_^ Mudah-mudahan rakan-rakan dapat sesuatu yang boleh mengukuhkan iman di sini.. InsyaAllah.. 
ok let start reading my entry with selawat ke atas nabi junjungan kita Nabi Muhammad SAW.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad


Today, my mother(the number one for me and the pretty one), my younger sister(cool ja dia ni tapi ada kalanya garang giler), my younger brother( the tembam boy :p ) and I hang out together.. Then we go shopping.. hehe.. eh lupa pulak, my dad tak ikut sebab kerja.. yela bukan hujung minggu.. so hari bekerja la ..(Rabu)..          
 Masa dekat pusat bandar tadi, syu ada perhatikan semua orang dekat situ.. pelik, aneh, and Alhamdulillah... sebab apa ?? sebab semua orang yang syu nampak dekat pusat bandar tu tak seperti hari-hari lain yang syu nampak depa semua dekat situ(note: 'depa' maksudnya mereka.. orang penang cakap depa ^_-) em apa yang lainnya ni syu??? kenapa , ada yang tak ada kepala ka ?? .. Ish, jangan ada yang fikir macam tu.. jauhh gileerrrr menyimpang dari apa yang akan syu cakap ni.. hmm apa yang lainnya ?? yang lainnya sebab kebanyakan wanita yang syu nampak dekat situ, subhanaAllah, alhamdulillah, aurat mereka tertutup dengan rapi.. sejuk ja mata ni tengok.. Ya Allah, alangkah indahnya jika seluruh isi alam ini, wanita menutup aurat dengan rapi.. kes rogol, cabul, buang anak mungkin tak sebanyak sekarang ni.. Tapi, setiap orang berbeza iman mereka .. ada kalanya naik, ada kalanya turun.. Ada kala kita terlupa siapakah kita di sisi-NYA.. Kita memang tidak boleh mendapatkan kebahagiaan yang abadi di dunia kerana sesungguhnya, dunia adalah tempat ujian, akhirat jua tempat kebahagiaan abadi... 


p/s : Alhamdulillah syu sayang awak semua yang menjaga aurat .. Syu juga sayang kepada mereka yang masih lagi tercari-cari kunci pintu 'menjaga aurat' .. ( renung-renungkan ^-^) syu doakan awak temui kunci itu..dan bila dah jumpa, jaga kunci tu elok-elok ya... :)


Kita harus ingat bahawa :
..Allah tidak akan mengubah nasib umatnya selagi umatnya tidak mengubah akannya..
 Insan yang inginkan CINTA dari-NYA,
~ Nur Syuhada ~

old post / new post