blog nursyuhadasaedin





alhamdulillah dah habis pon..
Sunday, 29 July 2012 | 29.7.12 | 2 comments
Alhamdulillah.. hari ni ada masa nak bermanja dengan blog ni.. hhehe kesian dia dah lama tak dapat kasih-sayang syu..... ok nak dijadikan cerita , semalam (sabtu , 28 Julai 2012 ) syu ad exam MUET ( reading, writing, listening)

ok .. pada mulanya, rasa gementar sangat.. risau soalan susah sangat.. risau idea sangkut..  uish macam-macam la risau time tu..

Sebelum masuk bilik peperiksaan
Ramai-ramai tunggu dekat pondok pengawal skola ( ada pon 5 orang ja, ramai apanya ) hehe..  tiba-tiba ....... TeAcHeR !! alhamdulillah.. Allah hadirkan teacher pagi tu.. memang ada ketidakpastian yang syu nak tanya pada teacher.. Jelas buktinya ALLAH SESUNGGUHNYA MAHA MENGETAHUI SEGALA ISI HATI HAMBANYA ..em peluang yang ada tak di sia-siakan .. macam-macam soalan tanya dekat teacher..  Sebelum menuju ke bilik peperiksaan , teacher sempat ag meniupkan kata semangat.. "InsyaAllah awak mesti boleh jawab" .. Sempat juga mengusik .. " Tangan jangan menggeletar plak depan penjaga peperiksaan tu nanti" .. Alhamdulillah.. Syukran teacher, sedikit sebanyak gurauan mu itu meredakan hati yang sedang berperang dengan rasa gementar..

Di hadapan Bilik peperiksaan
Gementar dah kurang , cuma nervous masih bersarang .. ( sama ja la tu ) .. risau !!!! Sebelum kaki melangkah masuk, kami berlima bersama-sama baca doa agar segalanya berjalan dengan lancar... Di saat kaki ingin mencecah muka lantai , mulut syu lantas melafazkan "Bismillahhi tawakkaltu 'alallah" ... 

Semasa peperiksaan berlangsung
Fikiran mula tenang .. dalam masa yang sama , pergerakan penjaga periksa tetap mengganggu konsentrasi syu.. aih.. tak pa sabar wahai iman... khusyuk punya khusyk berfikir, tangan mula laju menulis .... tiba-tiba pula " Ya Allah , apa idea yang aku fikir tadi?? " arghh... belum sempat salin idea yang ada dalam otak ni , idea tu dah jadi samar... tenang syu tenang.... " Allahuma solli wa salim wajid wa barik 'ala rasullillah wa alihil athar " pantas syu melagukan zikir tersebut ... Alhamdulillah.. Allah jelaskan semula idea yang kabur..

~ exam reading
em boleh tahan soalannya.. difficult juga la..Tapi Alhamdulillah dapat siapkan walaupun sakit kepala menyerang waktu tu..

~ exam writing
Suka .. sebab apa yang teacher spot masuk.. huhu alhamdulillah.. sempat baca tajuk tu sebelum exam..

~ exam listening
em tidak sesukar latihan yang teacher selalu bagi.. mudah nak faham .. alhamdulillah.. :)


Tamatnya Peperiksaan
Alhamdulillah.. setelah bertungkus-lumus dalam bilik peperiksaan , akhirnya dah habis pun... lega rasanya.. hilang sikit risau... simpan sikit lagi rasa risau untuk keputusan nya nanti.. hehe .. hope everything is clear.. insyaAllah.. ^_^


HACKS 
^__^
" Hanya Allah Cintaku Selamanya "


old post / new post