blog nursyuhadasaedin





cara buat blogskin (not mine)
Monday, 25 March 2013 | 25.3.13 | 0 comments


Bismillahirrahmanirrahim..
Hai all readers.. sihat tak awak ? iman awak macam mana ?? ok ?? hope ok selalu la ya.. selalu upgrade iman kita ok .. ^_-

ok , haritu ada satu entry syu buat pasal perubahan wajah blog kesayangan syu ni..
so, ada kawan syu yang mintak tolong ajarkan buat blogskin.. actually sayangku, syu tak pandai la nak buat tutorial .. .. udah dikabokan dalam entry tu bahawasanya blogskin yang syu buat ni berpandukan daripada tutorial adik SchaaAlHassan. mula-mula tu memang terkial-kial jugak la nak bermain dengan code-code yang berserabut tu.. huhu tapi buat pelan-pelan nah.. insyaAllah awak boleh buat punya.. kalo syu boleh , mesti awak pun boleh.. ^_^ yang penting , buat backup untuk template yang lama dulu.. supaya jika terjadi apa-apa waktu awak mengedit blog awak , dalam erti katanya , rosak blog awak tu , tak da la meroyan sangat sebab kita dah ada backup kan.. 

ok tu aja untuk kali ni.. sekiranya ada yang awak tak faham ketika memeningkan kepala dengan kod-kod tu , jangan segan silu untuk tanya syu ya .. :)



Labels:


old post / new post